Crisi de l'euro
Internacional 26/06/2012

El nou ministre de Finances de Grècia serà un tecnòcrata

L'economista Iannis Sturnaras pren el relleu de Vassilis Rapanos, que va renunciar per problemes de salut. El primer ministre conservador, Andonis Samaràs, convalescent per una operació a l'ull, es reunirà aquest dimarts amb els socis de govern

Ara
1 min

BarcelonaL'economista Iannis Sturnaras ha estat nomenat ministre de Finances de Grècia, ha anunciat l'oficina del nou primer ministre Andonis Samaràs aquest dimarts. Sturnaras pren el relleu del primer candidat, Vassilis Rapanos, que va dimitir dilluns per problemes de salut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Evànguelos Venizelos, cap de files del Pasok, i Fotis Kouvelis, líder d'Esquerra Democràtica, s'han de reunir aquest dimarts amb Samaràs, que es recupera d'una operació de despreniment de retina.

Iannis Sturnaras, de 56 anys, és professor d'economia a la Universitat d'Atenes. Havia presidit el Consell d'Assessors Econòmics del ministeri d'Economia i va participar en les negociacions per a l'entrada de Grècia a l'euro. També presideix la Fundació Grega de la Recerca Industrial i Econòmica, el 'think tank econòmic més conegut del país. Sturnaras es va formar a la Universitat d'Oxford, on va ser professor associat entre el 1982 i el 1986.

stats