ELECCIONS A FRANÇA
Internacional 22/03/2012

Sarkozy supera per dos punts Hollande a la primera enquesta després del crim de Tolosa

El líder conservador es beneficia de la seva figura d'estadista i de la inquietud per la seguretat. El candidat socialista ha quedat arraconat en l'àmbit mediàtic

Reuters
1 min

ParísLa primera enquesta d'intenció de vot des del tiroteig a l'escola jueva de Tolosa dóna com a favorit a les presidencials d'abril Nicolas Sarkozy, per un estret marge, davant el seu rival socialista, François Hollande.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una enquesta realitzada entre dilluns i dimarts per CSA dóna a l'actual president el 30% dels vots a la primera volta i un 28% a Hollande. La setmana passada els sondejos donaven un empat tècnic entre els dos candidats. Hollande, però, continua en primer lloc en intenció de vot a la segona volta. Tant el candidat conservador com el socialista van suspendre la campanya electoral després de l'assassinat de tres nens i un rabí a l'escola jueva de Tolosa.

El discurs de François Hollande s'ha beneficiat, fins ara, del suport sobre la crisi amb mesures contraposades a les que ha dut a terme el president francès, però la resposta de Sarkozy a la crisi de Tolosa sembla haver millorat la seva imatge davant els francesos. El cas ha tornat a posar en primer terme el problema de la seguretat, el tema estrella del president francès. Tant Sarkozy com el seu primer ministre, Claude Guéant, han aparegut als mitjans de comunicació per donar tots els detalls de l'operatiu i per participar en les cerimònies d'homenatge, mentre que el candidat socialista ha quedat arraconat.

stats