Internacional 22/11/2012

Nicolas Sarkozy declara als jutjats pel presumpte finançament il·legal de la seva campanya presidencial

L'expresident francès compareix des de primera hora del matí al Palau de Justícia de Bordeus, on l'interroguen sobre les donacions de la dona més rica de França a la seva campanya del 2007 per aconseguir la presidència

Efe
1 min
Un cotxe arriba al Palau de Justícia de Bordeus, protegit per la policia

ParísL'expresident, Nicolas Sarkozy, ha arribat poc després de les 9 del matí al Palau de Justícia de Bordeus per declarar sobre el presumpte finançament il·legal de la seva campanya del 2007 per arribar a la presidència de França. El jutge instructor del cas sospita que Sarkozy s'hauria aprofitat de l'octogenària milionària Liliane Bettencourt, hereva de l'imperi dels cosmètics L'Oréal, per obtenir-ne diners per a la seva campanya a l'Elisi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jutge decidirà avui si imputa Sarkozy o si el considera únicament un "testimoni assistit". Sarkozy s'ha convertit en el segon president francès a comparèixer davant la justícia després d'haver abandonat el càrrec. El desembre de l'any passat, Jacques Chirac va ser condemnat a dos anys de presó, que no ha hagut de complir, per un cas de corrupció i finançament il·legal del partit.

stats