Internacional 30/04/2012

Sarkozy planeja denunciar la web que va fer públics els seus llaços amb Gaddafi

El candidat d'UMP a la presidència de França assegura que sent vergonya que l'agència de notícies AFP "alertés d'una cosa falsa", referint-se al ressò que va donar a la informació del digital 'Mediapart.fr'

Efe
2 min
El president francès i candidat del partit Unió per un Moviment Popular (UMP) a las eleccions presidencials, Nicolas Sarkozy / EFE

BarcelonaEl president de França i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy, ha anunciat que planeja denunciar la web de recerca 'Mediapart.fr', que aquest cap de setmana va revelar un document que suposadament prova que l'exdictador libi Muammar al-Gaddafi va finançar la seva campanya presidencial el 2007.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El document era fals. Mediapart no és creïble", indica Sarkozy en una entrevista a la cadena France 2, en la qual ha apuntat que la denúncia serà presentada aquesta setmana, abans que acabi la campanya de la segona ronda de les presidencials.

Sarkozy ja havia negat l'acusació que suposa aquest text. El document, procedent segons Mediapart dels arxius dels serveis secrets i tret a la llum per ex alts càrrecs del règim, actualment en la clandestinitat, recull la llum verda del govern de Gaddafi per finançar amb 50 milions d'euros la campanya de Sarkozy.

El document data de desembre del 2006 i mostra com el responsable dels serveis secrets libis en aquell moment, Moussa Koussa, autoritza el director del gabinet de Gaddafi Bachir Saleh a efectuar el pagament.

"M'avergonyeixo que [l'agència francesa de premsa] AFP alertés d'una cosa falsa", afegeix Sarkozy en referència al ressò donat a la notícia d'aquest digital, que el seu primer ministre, François Fillon, ha titllat aquest cap de setmana de ser "un laboratori finançat pels amics rics de François Hollande".

El candidat socialista, en una entrevista a l'emissora Europe 1, ha lamentat aquest dilluns que es pensi que els mitjans estan instrumentalitzats i ha posat èmfasi en el fet que la seva estratègia per guanyar no busca "altra cosa" que convèncer els francesos amb les seves propostes.

"Cada vegada que esclata un escàndol, que afecta principalment el poder, mai és bo per a la democràcia ni per als partits de govern", diu el candidat favorit segons tots els sondejos de cara a la ronda d'aquest diumenge.

Hollande ha afegit que els socialistes no tenen cap vincle amb aquest lloc web, integrat, al seu judici, per periodistes reconeguts, i ha assenyalat que li correspon a la justícia decidir sobre la veracitat de la informació difosa: "Si és fals, la web serà condemnada. Si no ho és, s'hauran de donar explicacions".

stats