Schulz: “La qüestió catalana s’ha de discutir dins del marc de la constitució espanyola”

El president de l’Eurocambra defensa la Carta Magna com un “element bàsic de la Unió Europea” 

El president de l’Eurocambra, Martin Schulz, ha defensat aquest dijous que la Constitució és “un element bàsic de la Unió Europea” i del seu corpus jurídic. En una roda de premsa a Brussel·les, Schulz ha dit que “la qüestió catalana s’ha de discutir dins del marc de la constitució espanyola”.

“Un element bàsic de la UE no és només el tractat de la Unió, sinó també l’existència de les constitucions dels estats membres”, ha afirmat l’alemany, que ha remarcat que “com a president d’una institució europea” està “obligat al total respecte” de la constitució. Catalunya, ha advertit, “és un tema que s’ha de gestionar dins del marc de la Constitució espanyola i no en un debat a l’ Eurocambra o a Brussel·les”.

Durant la roda de premsa sobre les prioritats del Parlament Europeu pel 2016, Martin Schulz ha respost a una pregunta sobre si aquest any les institucions europees s’implicaran en la situació a Catalunya. “La qüestió catalana s’ha de discutir dins del marc de la constitució espanyola”, ha respost Schulz.

“Jo, com a president d’una institució europea, estic obligat al total respecte de la constitució dels estats membres. La meva resposta és que és un tema que s’ha de gestionar dins del marc de la constitució espanyola i no en un debat al Parlament Europeu o a Brussel·les”, ha remarcat.

Martin Schulz també s’ha referit a les negociacions per formar govern a Espanya, assegurant que confia que hi haurà “un govern estable”.