MÓN
Internacional 04/01/2011

Se suïcida Ali Reza Pahlavi, fill del xa de l'Iran

"Estava massa afectat pels mals que pateix la seva estimada pàtria", segons la seva família

Efe
1 min

WashingtonEl príncep Ali Reza Pahlavi, fill del xa de l'Iran Mohammad Reza Pahlavi, s'ha suïcidat, segons ha informat la seva família.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat penjat a la seva pàgina d'internet, el seu germà, Reza Pahlavi, indica que "com milions de joves iranians, ell també estava massa afectat pels mals que pateix la seva estimada pàtria".

A més, indica el comunicat, també li havia afectat "el fet de carregar amb el pes de la pèrdua d'un pare i una germana en la seva vida juvenil".

Ali Reza Pahlavi, que havia lluitat durant anys contra una depressió, "es va suïcidar durant la nit del 4 de gener de 2011 en la seva residència de Boston".

Un portaveu de la policia de Boston va indicar que s'investiga un aparent suïcidi descobert al voltant de les 2.10 hores locals d'avui (07/10 GMT).

Ali Reza Pahlavi, de 44 anys, era el fill menor del xa i la seva tercera esposa, l'emperadriu Farah Diba. No estava casat ni deixa descendència.

Després d'abandonar l'Iran quan tot just tenia tretze anys, el 1979, després de l'èxit de la revolució islàmica encapçalada per l'aiatol·là Ruhollah Khomeini, es va exiliar amb la seva família als Estats Units, on va estudiar a les universitats de Princeton, Columbia i Harvard.

En aquesta última universitat, cursava estudis de postgrau sobre filosofia i història iraniana antiga.

És el segon suïcidi entre els fills del xa Mohammad Reza Pahlavi. La seva benjamina, Leila, va morir a Londres el 2001 als 31 anys, després d'ingerir una barreja de cocaïna i barbitúrics.

stats