Mor el fiscal turc retingut avui per dos activistes

El fiscal, que investigava la mort d'un noi de 15 anys durant les protestes contra el govern d'Erdogan, havia estat retingut per dos homes que la policia ha mort

Ha mort el fiscal turc segrestat aquest dimarts per dos activistes d'extrema esquerra que també ha perdut la vida en l'assalt de la policia turca per alliberar el retingut.

Els fets han passat al Palau de Justicia Caglayan a Istanbul on el fiscal turc havia estat pres com a ostatge per dos membres d'un grup d'extrema esquerra que han irromput a les dependències judicials. 

El Partit-Front d'alliberació popular (DHKP-C) havia difós una fotografia on es mostrava com un dels segrestadors apuntava amb una pistola al cap del fiscal i havien assegurat que el mataran si no es complien les seves demandes.

L'ostatge era Mehmet Selim Kirax que investigava la mort de Berkan Elvan durant les manifestacions del parc Gezi contra el govern d'Erdogan del 2013.

Elvan era un noi de 15 anys que va morir després de nou mesos en coma per una ferida al cap causada presumptament per l'impacte d'un pot de gas llançat per la policia.

Les peticions dels segrestadors

El DHKP-C havia demanat en la seva pàgina web que l'agent a qui ells acusen de la mort d'Elvan confessés a la televisió la seva culpabilitat. També havien demanat que els oficials involucrats fossin jutjats en "tribunals populars" i que es retiressin els càrrecs contra tots aquells que van assistir a les manifestacions.

Aquest grup d'extrema esquerra està inclòs en les llistes d'organitzacions terroristes dels Estats Units, la Unió Europea i Turquia.

Al 2013 un membre d'aquest grup va cometre un atemptat suïcida davant de l'ambaixada dels EUA a Ankara que va matar a un guarda de seguretat turc que vigilava l'entrada.