Iemen
Internacional 15/01/2012

Segrestat un funcionari noruec de les Nacions Unides a Sanà

Un grup armat de combatents demana a les autoritats l'excarceració d'un membre de la seva tribu detingut per formar part d'un grup islamista radical. Militants d'Al Qaeda prenen el control de la ciutat de Rada, propera a la capital

Efe
1 min

SanaUn grup armat de combatents ha segrestat aquest diumenge un funcionari noruec de les Nacions Unides a Sanà i ha fugit amb ell a la província de Marib, 190 quilòmetres al nord-oest de la capital iemenita, segons fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els segrestadors han demanat a les autoritats l'excarceració d'un membre de la seva tribu detingut per ser membre d'un grup islamista radical a canvi d'alliberar el noruec, segons informen els mediadors tribals que s'han posat en contacte amb el govern del Iemen.

Al Qaeda controla la ciutat de Rada

Militants d'Al Qaeda han pres el control aquest diumenge de la ciutat de Rada, a 150 quilòmetres al sud de Sana, en un altre intent de fer un pas enrere en els esforços per restaurar l'ordre al país després que el President Ali Abdallah Saleh entregués el poder.

Fonts policials i ciutadans de Rada han dit que més de 400 homes s'han fet forts sense trobar resistència en punts estratègics com una fortalesa que s'alça sobre la ciutat o l'escola alcorànica d'Ameriya, construïda el segle XVI, una de les joies arquitectòniques del país que atrau a molts turistes.

Testimonis recollits per l'agència Efe expliquen que grups d'homes armats circulen pels carrers de la ciutat i eliminen tot el que consideren contrari a la sharia, la llei islàmica, com ara maniquís de botigues de roba.

Els militants proclamen pels altaveus que no tenen intenció de fer mal a ningú i que només volen "aplicar la llei d'Alà".

stats