Internacional 10/03/2013

Londres i Atenes confirmen la mort dels 7 estrangers segrestats el mes passat a Nigèria

El grup islamista radical Ansaru es va atribuir el 18 de febrer el segrest de set treballadors estrangers d'una constructora que operava al nord de Nigèria. Diversos governs europeus han confirmat aquesta tarda la mort dels ostatges de nacionalitat britànica, italiana, grega i libanesa

Efe
1 min

LondresEl ministeri d'Afers Estrangers grec ha confirmat la mort dels set treballadors estrangers segrestats el passat 16 de febrer a Nigèria, quan un grup armat va assaltar les instal·lacions de la companyia constructora on treballaven a la localitat de Jamare, al nord del país. El cap de la diplomàcia britànica, William Hague, també ha anunciat que els ostatges haurien estat "tràgicament assassinats" i advertia que treballaran "per rendir comptes amb els autors d'aquest acte cruel i per combatre el terrorisme".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El segrest d'aquests set treballadors de nacionalitat britànica, grega, italiana i libanesa, va ser reivindicat pel grup islamista radical Ansaru -vinculat a Al-Qaida del Magreb Islàmic-, que en les últimes hores ja havia difós un vídeo per internet on asseguraven que havien mort els ostatges durant una operació de les forces militars nigerianes per intentar rescatar-los. El govern italià ha negat, però, que hi hagi hagut cap intent d'alliberament per part de cap dels països afectats pel segrest.

stats