Rússia
Internacional 21/07/2011

El fiscal militar rus Serguei Fridinski denuncia la corrupció "generalitzada" de l'exèrcit

Un dels casos denunciats és el d'una base àeria els pilots de la qual eren obligats a pagar un tribut mensual als seus superiors. Fridinksi assegura que la corrupció és a tots els districtes i flotes militars

Afp
1 min

MoscouEl fiscal militar rus Serguei Fridinski ha denunciat avui la corrupció "generalitzada" a l'exèrcit rus, de la base a l'estat major.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La corrupció és per tot arreu. Hi ha investigacions criminals obertes per casos de corrupció en tots els districtes (militars) i en totes les flotes", ha declarat Fridinski.

Segons el fiscal, l'escàndol d'una base aèria russa d'elit a Lipetsk, al sud, on els pilots va ser obligats a pagar un tribut mensual als seus comandants, "il·lustra bé el fenomen".

El cap dels metges de l'exèrcit rus, el doctor i general Alexandre Belevitine, va ser detingut a principis de juny per corrupció, i hi ha diverses investigacions obertes per casos d'alteració de factures en la compra d'equipament mèdic per a l'exèrcit, cosa que ha provocat una manca enorme de medicaments.

El president rus, Dmitri Medvédev, ha endegat una lluita contra la corrupció, però ell mateix ha acabat reconeixent el poc èxit de la campanya, malgrat la destitució de desenes de responsables militars i d'alts funcionaris.

stats