Set morts a Tunísia en un tiroteig entre la policia i milicians islamistes

Entre les víctimes hi ha els suposats responsables de l'atac mortal a vuit membres de la Guàrdia Nacional, el passat mes d'agost

Un agent de la Guàrdia Nacional tunisiana i sis suposats terroristes islamistes han mort aquest dimarts en un enfrontament armat al nord de la capital del país, segons han informat els mitjans locals.

Entre els milicians morts hi ha, segons diverses fonts, Aladin Ben Abdelwahab, àlies Abu Hayder, i Ali Mustafà Ben Saad Kalaim, a qui les autoritats consideren responsables de la mort de vuit membres de la Guàrdia Nacional en un atac el passat mes d'agost a la província de Kaserin. També hauria mort Kamel Gadgadi, principal sospitós de l'assassinat del líder d'esquerra Chokri Belaïd. L'agent mort ha estat identificat com a Atef Yabri, de 29 anys.

El tiroteig va començar dilluns al vespre i s'ha prolongat durant tot el matí d'aquest dimarts al voltant d'una casa del barri de Rawed.

L'operació antiterrorista ha estat dirigida per les forces especials de la Guàrdia Nacional i les forces d'intervenció i, segons l'agència de notícies tunisiana TAP, un home ha estat capturat.

El govern del nou primer ministre, Mehdi Jomaa, que va rebre el vot de confiança del Parlament la setmana passada, ha multiplicat les operacions policials i militars per intentar controlar la seguretat al país.

Transició democràtica

Tunísia, el bressol de la Primavera Àrab, ha fet els primers passos per consolidar la transició democràtica. Tres anys després de la caiguda de Ben Ali, el petit país mediterrani ha aprovat una Constitució àmpliament consensuada entre les forces polítiques representades a l'Assemblea Constituent. L'acord inclou un govern tecnocràtic que portarà el país a les urnes.

Més continguts de