Internacional 07/09/2013

Almenys una trentena de morts o ferits en un atac de l'exèrcit egipci al Sinaí

L'atac contra suposats focus terroristes arriba després que aquest dimarts fossin abatuts 15 presumptes islamistes radicals a mans de l'exèrcit

Agències
2 min

El CaireAlmenys trenta homes armats han mort o han resultat ferits aquest dissabte en una àmplia operació de l'exèrcit egipci contra suposats focus terroristes al nord de la península del Sinaí, segons ha informat l'agència estatal de notícies egípcia Mena.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fonts de Seguretat citades per l'agència no han precisat el nombre exacte de morts, i tampoc han descartat que la xifra de víctimes mortals i ferits pugui augmentar. A més, unes 15 persones han sigut detingudes durant la batuda.

L'exèrcit egipci ha fet l'atac amb helicòpters i blindats a zones situades al sud de les ciutats de Sheikh Zaued i Rafah, prop de la frontera amb la franja de Gaza.

Els principals objectius han sigut magatzems d'armes, refugis i vehicles suposadament utilitzats per homes armats, segons han afegit les fonts.

Les operacions militars continuen al Sinaí després que dimarts passat les autoritats informessin de la mort d'almenys 15 suposats islamistes radicals a mans de l'exèrcit egipci.

Aquest nou atac coincideix amb el reforçament de la presència militar a les rutes que uneixen la ciutat de Suez amb Ismailia i amb el Sinaí, per evitar que els grups extremistes es desplacin cap a l'est d'Egipte.

Precisament avui soldats egipcis han desactivat artefactes explosius que havien sigut col·locats per desconeguts en una via del tren que uneix Ismailiya i Suez, prop de l'estratègic canal de Suez.

En els últims mesos, el Sinaí s'ha convertit en un focus d'inestabilitat i en l'escenari d'atacs contra les forces de seguretat i gasoductes, així com d'actes de contraban i segrestos.

La seguretat s'ha deteriorat a Egipte, on dijous passat el ministre d'Interior, Mohammad Ibrahim, va sortir il·lès d'un atemptat amb cotxe bomba al Caire que va causar la mort d'una persona i ferides a més d'una vintena.

stats