Síria
Internacional 10/06/2011

Almenys 22 manifestants morts a mans de les forces de Síria en les protestes d'avui

L'exèrcit fidel al president Baixar al-Assad ha tornat a obrir foc contra els manifestants a diversos punts del país. Un divendres més de protestes i massacre

Afp
1 min

MisurataLes forces sirianes s'han ajudat avui fins i tot d'helicòpters per matar almenys a 22 civils, d'entre les desenes de milers de manifestants que havien sortit al carrer, un divendres més, per reclamar –com fan des del passat 15 de març– la caiguda del règim repressor de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les manifestacions d'avui han coincidit amb l'inici d'una severa ofensiva de l'exèrcit del règim contra la ciutat de Jisr al-Shoughour, propera a la frontera amb Turquia.

Almenys 11 persones han resultat mortes quan l'exèrcit ha bombardejat amb helicòpters la ciutat de Maaret al-Nouman, propera a Jisr al-Shoughour.

La resta de víctimes mortals s'han registrat a la ciutat de Damas –tres morts–, la localitat de Lattaquié –sis morts– i a la província de Daraa, epicentre de les revoltes, al sud, on han perdut la vida 2 persones a mans de les forces fidels al president al-Assad.

Ni les sancions internacionals, ni el clam popular del seu poble sembla que puguin frenar la màquina repressora del líder sirià.

stats