Internacional 17/07/2012

El nombre de refugiats sirians s'ha triplicat des de l'abril

Les Nacions Unides calculen que 112.000 persones han fugit de Síria, on els combats han arribat ja al centre de la capital, Damasc

Ara
1 min
Refugiats sirians a Jordània

L'agència de les Nacions Unides pels refugiats calcula que 112.000 persones, la majoria dones i nens, han travessat la frontera siriana amb l'Iraq, Jordània, el Líban i Turquia fugint d'uns combats cada cop més violents. Un portaveu de l'ACNUR ha explicat aquest dimarts a Ginebra que el nombre de refugiats s'ha triplicat en només tres mesos i no descarten que la xifra real pugui ser encara més alta. Turquia és el país que més sirians atén en aquests moments, almenys 40.000.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A l'interior de Síria, la guerra s'endureix per moments a la capital. Els soldats de Baixar al-Assad s'enfronten amb els rebels de l'Exèrcit Sirià Lliure a diversos barris de Damasc. Fonts de l'oposició han informat de bombardejos a la zona d'Al-Midan, en ple centre de la capital.

L'exambaixador sirià Nawaf Fares, el polític de més alt nivell que ha desertat del règim, ha assegurat a la cadena britànica BBC que Baixar al-Assad és "un llop ferit i acorralat" que no dubtarà a utilitzar armes químiques contra el seu poble si ho creu necessari. Segons Fares, "hi ha informació no confirmada que ja s'haurien utilitzat parcialment armes químiques a la ciutat de Homs", una de les més devastades.

stats