Internacional 20/07/2012

El govern sirià desmenteix els rumors que Baixar al-Assad estigui disposat a deixar el poder

El cap de la intel·ligència siriana mor per les ferides de l'atemptat de dimecres a Damasc

Reuters
1 min
Treimsa.  Síria/ AFP PHOTO/D. LEAL OLIVAS

BeirutL'ambaixador rus a París ha assegurat aquest divendres que el president sirià Baixar al-Assad hauria acceptat deixar el poder si s'organitza d'una manera ordenada. El ministeri sirià d'informació, però, s'ha afanyat a desmentir les declaracions que el diplomàtic francès ha fet a l'emissora de ràdio francesa RFI. L'ambaixador Alexandre Orlov es desmarcava, així, de la posició oficial de Rússia de suport al règim d'Al-Assad. Segons Orlov, "és molt difícil per a Baixar continuar al poder després de tot el que ha passat". El govern sirià l'acusa de "faltar completament a la veritat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La televisió de Hezbol·lah ha anunciat que el cap dels serveis de la intel·ligència siriana, Hisham Bekhtyar, ha mort aquest matí a l'hospital a causa de les ferides que va rebre en l'atemptat de dimecres passat contra la cúpula de la defensa del règim a Damasc.

La sensació de caos a Síria s'ha multiplicat les últimes hores. Els combats a la capital continuen amb força. Els rebels s'han fet seu el control dels principals punts fronterers amb Turquia i l'Iraq. I l'ACNUR, l'agència de les Nacions Unides pels refugiats, acaba d'anunciar que el nombre de desplaçats interns, que fugen de la guerra, ja ha arribat al milió de persones.

stats