Síria
Internacional 17/08/2011

Síria ha "completat la missió" a Latakia, on lluitava contra "grups terroristes armats"

L'exèrcit assegura que ha acabat la seva missió a la ciutat de Deir ez-Zor. Per altra banda, el diari 'Wall Street Journal' denuncia que el règim sirià utilitza les seves ambaixades a l'estranger per trobar i amenaçar els familiars expatriats de membres opositors

Efe
1 min

El CaireEl ministeri sirià de l'Interior ha assegurat avui que les forces de seguretat han "completat" la seva missió i han acabat amb els "grups terroristes armats" al barri d'Al Raml, a la ciutat costera de Latakia, al nord-oest del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El barri d'Al Raml ha sigut objecte de durs bombardejos i de foc d'artilleria durant quatre dies, que han causat més d'una trentena de morts i han obligat a fugir milers de palestins d'un camp de refugiats, segons activistes de l'oposició.

Aquesta suposada retirada de Latakia coincideix en el temps amb l'anunci de la retirada de les forces de seguretat de Deir ez-Zor, al nord-est, després de "netejar la ciutat de grups armats terroristes".

Intimidar els expatriats

La repressió de l'oposició es duu a terme també fora de les fronteres sirianes. Els diplomàtics sirians intimiden els expatriats que critiquen el règim de Damasc, i amenacen els familiars dels dissidents assegurant-los que els detindran tan bon punt posin un peu al seu país, segons informa avui el diari Wall Street Journal.

Membres de l'administració Obama afirmen que disposen de proves segons les quals el règim del president sirià, Baixar al-Assad, utilitza les seves ambaixades a l'estranger per trobar els familiars expatriats de membres opositors, sobretot sirians-nord-americans que han participat en manifestacions pacífiques als Estats Units.

stats