Síria
Internacional 17/06/2011

Una nova jornada de protestes contestada amb foc pel règim repressiu de Baixar al-Assad

Les tropes de seguretat estarien obrint foc contra els manifestants. L'OTAN diu, però, que no intervindrà sense mandat de l'ONU

Redacció
1 min

DamascUn divendres més milers de sirians aprofiten la pregaria més important de la setmana musulmana per, en acabat, trobar-se als carrers de diverses ciutats del país i protestar contra el règim del president Baixar al-Assad, malgrat la brutal repressió que ja fa setmanes que pateixen.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cadena britànica BBC informa del fet no confirmat que les forces de seguretat estarien obrint foc contra els manifestants en diferents punts del país, una setmana més. Per ara, però, no hi cap balanç del número de ferits o morts.

S'han registrat manifestacions populars a les ciutats d'Homs, Baniyas i a la capital, Damasc.

Mentrestant, milers de sirians del nord, propers a la ciutat de Jisr al-Xugur, fortament bombardejada pel règim la setmana passada, continuen fugint cap a la frontera amb la veïna Turquia.

Per la seva banda, el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha condemant avui la "infàmia" dels atacs de les tropes sirianes contra la població civil, tot i que ha precisat que l'Aliança no intervindrà sense el mandat de l'ONU.

stats