Síria
Internacional 23/07/2012

Síria respondrà amb armes químiques a una agressió estrangera

Damasc garanteix que no les utilitzarà contra la seva població. El règim d'Al-Assad considera que la Lliga Àrab "interfereix flagrantment" en els assumptes interns del país en demanar que el president abandoni el poder

Agències
1 min
Atac sobre el barri de Cura, a la ciutat de Homs

DamascEl règim de Síria ha alertat que només utilitzarà armes químiques davant una agressió estrangera, segons ha dit el portaveu d'Exteriors, Yihad Maqdisi, al mateix temps que negava la intenció de Damasc d'utilitzar aquest armament contra la seva població.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Cap arma química serà utilitzada a Síria, amb independència del desenvolupament dels fets", ha dit Maqdisi. "Aquestes armes estan vigilades i emmagatzemades i no s'utilitzaran si no és que Síria s'exposa a una agressió externa", ha afegit el portaveu en una roda de premsa.

La Lliga Àrab "interfereix flagrantment" en els assumptes interns de Síria

Maqdisi ha titllat d'"interferència flagrant" en els assumptes interns de Síria la darrera proposta de la Lliga Àrab que el president sirià, Baixar al-Assad, renunciï al poder amb l'objectiu de solucionar la crisi al país.

Fent referència als països àrabs, Maqdisi ha dit que "si de veritat es preocupessin pel poble sirià haurien parat d'acollir i armar" els rebels. "Hem acceptat el procés polític del pla de Kofi Annan", ha destacat el portaveu, en referència a la iniciativa de pau de l'emissari internacional que estableix, entre d'altres punts, l'inici del diàleg entre el règim i l'oposició.

stats