Internacional 05/07/2012

Sis detinguts a Londres sospitosos de terrorisme

La Policia Metropolitana de Londres ha detingut aquest dijous cinc homes i una dona sospitosos de preparar atacs terroristes. Descarten que volguessin atemptar durant els Jocs Olímpics.

Reuters
1 min

LondresLa Policia Metropolitana de Londres ha detingut aquest dijous cinc homes i una dona sospitosos de preparar atacs terroristes. Després d'una sèrie de batudes a diversos punts de la ciutat, els agents han assegurat que l'operació no està relacionada amb els Jocs Olímpics, que comencen a Londres el pròxim 27 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En l'operatiu hi han participat agents de l'MI5, els serveis secrets britànics. Un dels detinguts, que tenien entre 18 i 30 anys, ha estat estabornit amb una pistola elèctrica quan la policia ha entrat al seu domicili.

La policia ha descrit les detencions com a "significatives", però no hi ha cap indici que s'estigués preparant un atac imminent, informa la BBC. El nivell d'alerta terrorista no s'ha modificat i continua en el grau de "substancial", que suposa una "forta possibilitat" que es produeixi un atac terrorista, però està per sota dels nivells de "sever" i "crític".

stats