Sis persones mortes en un fort temporal al nord de Grècia

A les víctimes mortals, totes turistes estrangers, s'hi sumen també un centenar de ferits

Almenys sis persones, entre elles dos nens, han mort i un centenar més han quedat ferides aquesta nit a causa del temporal de vent i pluges que ha assotat la península de Calcídica, al nord de Grècia. Totes les víctimes mortals són turistes estrangers que passaven les vacances a la zona, i són de nacionalitat russa, txeca i romanesa. A banda, es busca un pescador que ha desaparegut mentre treballava a la zona.

La virulència del temporal ha sorprès els residents i els turistes en una època de l'any molt seca i calorosa a Grècia. "És la primera vegada en la meva carrera de 25 anys que visc una cosa així", ha declarat a la televisió grega Athansios Kaltsas, director del Centre Mèdic Nea Moudania, on molts dels ferits han estat traslladats amb fractures d'ossos. "Tot ha estat molt violent i sobtat", ha detallat.

Les víctimes russes són un pare de 39 any i el seu fill de dos, que van quedar atrapats sota un arbre caigut. A l'interior d'un bar, el sostre del qual es va desplomar, s'han localitzat els cossos de dos ciutadans romanesos, de 54 i vuit anys, sobre els quals no s'ha informat si eren família. A conseqüència de les fortes ratxes de vent, un matrimoni de turistes txecs ha mort arrossegat des de l'interior de la seva caravana.

El temporal ha afectat el centre, l'oest i el nord de Grècia i ha deixat un rastre de destrucció per platges i ciutats, amb nombrosos arbres i senyals de trànsit caiguts sobre la via pública i teulades d'edificis arrencades.