MÓN
Internacional 23/06/2013

Snowden demana asil polític a l'Equador

L'extècnic de la CIA ha seguit les recomanacions del fundador de Wikileaks, Julian Assange. El jove informàtic és a l'aeroport de Moscou després d'abandonar Hong Kong

Agències
1 min

Hong KongL'extècnic de la CIA, Edward Snowden, ha demanat asil polític a l'Equador. Assessorat per Wikileaks, ha fet aquesta petició des de l'aeroport de Moscou, on ha arribat aquest diumenge després d'abandonar Hong Kong.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Espionatge americà de la Xina

Snowden, que va fugir a Hong Kong des de Hawaii (EUA) el 20 de maig, havia expressat el seu interès a demanar asil a Islàndia. El govern nord-americà va fer pública ahir la seva sol·licitud d'extradició de l'extècnic de la CIA hores després d'haver estat acusat formalment d'espionatge i robatori, després que revelés documents classificats que detallen els programes de ciberespionatge clandestins dutes a terme per l'Agència de Seguretat Nacional.

Abans de conèixer la seva sortida cap a Rússia, el diari 'South Xina Morning Post' ha publicat més revelacions de Snowden, que va assenyalar que la Universitat Tsinghua de Pequín, un dels centres d'investigació més prestigiosos de la Xina en sectors com el tecnològic, va ser objecte d'espionatge electrònic per part dels EUA.

També va declarar que les empreses de telefonia mòbil xineses han estat objecte d'espionatge nord-americà, amb la intenció d'obtenir informació dels missatges de text, una de les maneres de comunicació telefònica més utilitzats en el gegant asiàtic.

stats