Internacional 19/08/2012

Stratfor: un servei d'intel·ligència per encàrrec

Aquesta agència privada treballa per a multinacionals i governs d'arreu del món

Carme Riera Sanfeliu
1 min
VIGILÀNCIA A TOT PREU?
 Diversos governs i empreses privades han contractat els serveis de Stratfor i molts analistes critiquen els mètodes de l'empresa. Els correus filtrats per Wikileaks mostraven treballadors disposats a tot per obtenir la informació.

BarcelonaStratfor privatitza l'espionatge. Com tantes altres competències que fins fa poc podien semblar exclusivament estatals, els serveis d'intel·ligència han atret empreses privades que hi han vist possibilitat de fer negoci.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb seu a Texas, Stratfor es ven més aviat com una empresa d'anàlisi geoestratègica mundial, una eina per "entendre què passa, per què passa i què passarà després", en política i economia internacional.

Però més enllà d'aquestes àrees, diversos analistes han definit Stratfor com una "consultoria d'intel·ligència" que treballa tant per a multinacionals com per a governs. Entre els seus clients destaquen Goldman Sachs, Coca-cola o la Unió de Banques Suïsses.

Amplieu la informació a l'Ara Premium, amb les peculiaritats del creador de Stratfor i les crítiques que s'han fet a l'agència.

stats