Ara Mateix

Strauss-Kahn, investigat ara per estafa i desviament de capital

L'exdirector del Fons Monetari Internacional  Dominique Strauss-Kahn torna a ser investigat per la Fiscalia, aquesta vegada  per estafa i desviament de fons. El setmanari francès  'Le Parisien Magazine' ha informat aquest divendres que la investigació va obrir-se al juliol i que té a veure amb el fons d'inversió luxemburguès LSK. Després dels  escàndols sexuals que el van allunyar de la vida pública, Strauss-Kahn va començar a treballar en el món de les finances, i es va vincular a LSK a partir de 2013.

Segons el setmanari, el fons va ser denunciat per diversos inversors que es consideraven estafats. L'exministre francès, tot i que no formava part de la direcció executiva de l'empresa, va presidir el seu consell d'administració i és per aquest motiu que la Fiscalia de París l'investiga.

LSK va dilapidar 100 milions d'euros que són ara reclamats per 156 creditors. L'empresa es va declarar en bancarrota al novembre, poques setmanes després del suïcidi del seu gerent executiu, Thierry Leyne.