França
Internacional 18/05/2011

El 57% dels francesos creu que Strauss-Kahn ha estat víctima d'un complot

Només tres de cada deu rebutja la teoria de la conspiració. Pels enquestats, Nicolas Sarkozy és el principal beneficiari de la detenció del director de l'FMI

Redacció
1 min

BarcelonaEl 57% dels francesos pensa que Dominique Strauss-Kahn, director del FMI en presó provisional als EUA per una acusació d'intent de violació, ha estat "víctima d'un complot", segons un sondeig encarregat per tres mitjans de comunicació. Només un de cada tres (32%) no creu en el complot i un 11% no es pronuncia. La teoria de la conspiració convenç un 70% dels simpatitzants socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la mateixa enquesta, el principal beneficiari de la detenció del director de l'FMI és Nicolas Sarkozy (29% dels enquestats), seguit de la presidenta del Front Nacional, Marie Le Pen (per al 16%) i el candidat a les primàries socialistes, François Hollande, que s'hauria enfrontat a DSK (també per al 16% dels enquestats). Un de cada deu considera que qui en surt més ben parada és Martien Aubry, primera secretària dels socialistes francesos.

stats