MÓN
Internacional 18/05/2011

Strauss-Kahn, sota vigilància contínua per evitar un suïcidi

L'encara director de l'FMI des de dilluns està tancat al penal novaiorquès de Rikers Island en una petita cel·la d'aïllament. No pot contactar amb cap altre reclús i totes les seves converses telefòniques s'enregistren

Agències
2 min
L'entrada a la presó de Rikers Island, "llar dels més atrevits"

Nova YorkUna petita cel·la de 3,5 metres d'ample i 4 metres de llarg a la presó de Rikers Island del barri novaiorquès de Queens és la poc luxosa residència que des de dilluns ocupa l'encara director de l'FMI, el francès Dominique Strauss-Kahn. Segons ha informat el portaveu del Departament Penitenciari de Nova York, Stephen Morello, Strauss-Kahn està sotmès a una vigilància contínua per evitar que se suïcidi mentre espera que avanci el seu procés judicial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“L'historial mèdic dels reclusos és confidencial, però sempre se segueix el mateix protocol de protecció i seguretat per a qualsevol reclús a qui es detecta risc que es faci mal a ell mateix o als altres”, ha explicat Morello, que ha evitat donar més detalls sobre l'estat d'ànim del polític francès. Segons la televisió nord-americana NBC, els metges de la presó li han imposat aquesta vigilància especial que inclou una roba penitenciària especial a la qual se li han tret els cordons de les sabates per evitar qualsevol risc”.

La vida a la presó

Strauss-Kahn, de 62 anys, no és el primer reclús il·lustre de la presó de Rikers Island, a la qual només es pot accedir a través d'un pont que connecta amb el barri de Queens. Entre les seves parets han dormit personatges com Sid Vicious, el baixista dels Sex Pistols. El director de l'FMI es desperta a les sis del matí i té dret a fer tres trucades diàries, que queden enregistrades. També pot mirar la televisió, ja que està sol al seu mòdul perquè les autoritats de la presó el volen mantenir aïllat i no permeten que contacti amb els altres reclusos. El polític i economista francès està acusat de set delictes per abús sexual i intent de violació que li podrien costar fins a vint anys de presó. El seu ingrés al penal va ser decretat dilluns quan la jutgessa que porta el seu cas, Melissa Jackson, li va negar la petició de llibertat condicional sota fiança d'un milió de dòlars que havien sol·licitat els seus advocats. La jutgessa, però, va considerar que existia un risc de fugida.

stats