Sturgeon es postula per succeir Salmond

La viceministra escocesa insisteix que la independència és "el millor futur"

La viceministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, ha presentat avui la seva candidatura per succeir Alex Salmond al capdavant del Partit Nacional Escocès (SNP) i del govern d'Escòcia.

En un acte a Glasgow, Sturgeon, pilar en la campanya independentista del referèndum, va anunciar que deixarà el seu càrrec actual de número dos a l'executiu escocès per optar al lideratge que deixa Salmond, en un procés que haurà de ser ratificat pels militants de l'SNP en el seu congrés al novembre i també pel Parlament autònom.

"La independència és el millor futur per a Escòcia. I estic més convençut que mai que ens convertirem algun dia en un país independent", ha dit avui als periodistes. "Però això només succeirà quan el poble d'Escòcia triï aquesta opció a les urnes".

"Ser ministra principal del meu país, especialment en aquest moment tan emocionant i optimista, seria un gran honor –sens dubte, el major honor– i també una immensa oportunitat", afirma Sturgeon, mà dreta de Salmond en l'última dècada.

La política escocesa de 44 anys va dir que es presentava com a successora del líder independentista "per dues simples raons".

"Vull servir al meu partit i al meu país i crec que sóc la persona més adequada per a aquest treball", ha manifestat, per assegurar que les seves prioritats seran "la igualtat i la democràcia".

Més continguts de