Publicitat
Publicitat

Subcomissari jove però sobradament preparat... per rastrejar la xarxa

La policia es llança sobre internet per convertir-la en una eina per caçar delinqüents i esvalotadors. Nova York crea una unitat especialitzada dirigida per un agent de 23 anys que coneix bé les xarxes. Scotland Yard penja a la seva web imatges d'implicats en els disturbis perquè la població els identifiqui

S'ha acabat la festa a internet. Sembla que aquest sigui el missatge que volen transmetre els cossos policials, cada dia més desbordats per l'efectivitat amb què esl esvalotadors i els delinqüents utilitzen la xarxa per coordinar-se i mobilitzar la gent quan es tracta d'una revolta o uns disturbis. Mentre a Catalunya els Mossos d'Esquadra continuen submergits a Twitter i tot el material que han pogut arreplegar per identificar els suposats incitadors dels fets del 15 de juny davant del Parlament, a Londres i Nova York la policia també ha passat a l'acció.

A Anglaterra, Scotland Yard ha publicat a la seva web imatges captades per càmeres de seguretat al carrer que mostren suposats implicats en els disturbis encara no identificats. Deixant de banda qualsevol consideració sobre la presumpció d'innocència i sobre l'edat dels filmats –alguns dels quals podrien ser menors d'edat–, ha demanat a la població que miri aquestes imatges i que denunciï les persones que hi apareixen si les coneixen.

I a l'altra banda de l'Atlàntic treballa el subcomissari Kevin O'Connor, de només 23 anys, que comandarà una nova unitat de la policia de Nova York que ha de perseguir delinqüents, delictes i brètols que es puguin detectar a Twitter, MySpace i Facebook, segons avança el diari Daily News. L'objectiu és detectar missatge que permetin preveure trobades per a actes vandàlics o baralles al carrer. L'agent que s'ha destinat a coordinar la unitat, segons les fonts del Daily News, s'ha triat pel coneixement que té de les xarxes socials, més difícil de trobar en un agent veterà.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT