Internacional 10/08/2011

Subcomissari jove però sobradament preparat... per rastrejar la xarxa

La policia es llança sobre internet per convertir-la en una eina per caçar delinqüents i esvalotadors. Nova York crea una unitat especialitzada dirigida per un agent de 23 anys que coneix bé les xarxes. Scotland Yard penja a la seva web imatges d'implicats en els disturbis perquè la població els identifiqui

Redacció
1 min
La web d'Scotland Yard, que mostra imatges dels suposats implicats

Nova York / LondresS'ha acabat la festa a internet. Sembla que aquest sigui el missatge que volen transmetre els cossos policials, cada dia més desbordats per l'efectivitat amb què esl esvalotadors i els delinqüents utilitzen la xarxa per coordinar-se i mobilitzar la gent quan es tracta d'una revolta o uns disturbis. Mentre a Catalunya els Mossos d'Esquadra continuen submergits a Twitter i tot el material que han pogut arreplegar per identificar els suposats incitadors dels fets del 15 de juny davant del Parlament, a Londres i Nova York la policia també ha passat a l'acció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Anglaterra, Scotland Yard ha publicat a la seva web imatges captades per càmeres de seguretat al carrer que mostren suposats implicats en els disturbis encara no identificats. Deixant de banda qualsevol consideració sobre la presumpció d'innocència i sobre l'edat dels filmats –alguns dels quals podrien ser menors d'edat–, ha demanat a la població que miri aquestes imatges i que denunciï les persones que hi apareixen si les coneixen.

I a l'altra banda de l'Atlàntic treballa el subcomissari Kevin O'Connor, de només 23 anys, que comandarà una nova unitat de la policia de Nova York que ha de perseguir delinqüents, delictes i brètols que es puguin detectar a Twitter, MySpace i Facebook, segons avança el diari Daily News. L'objectiu és detectar missatge que permetin preveure trobades per a actes vandàlics o baralles al carrer. L'agent que s'ha destinat a coordinar la unitat, segons les fonts del Daily News, s'ha triat pel coneixement que té de les xarxes socials, més difícil de trobar en un agent veterà.

stats