Internacional 21/08/2012

Suècia no extradirà Assange als Estats Units si hi ha amenaça de pena de mort

Abans d'extradir el fundador de Wikileaks, Suècia garantiria que el presoner "en cap cas" serà executat, segons ha afirmat una alta funcionària de Justícia sueca al diari alemany 'Frankfurter Rundschau'

Efe
1 min
Julian Assange durant el discurs a Londres diumenge.

BerlínLa Justícia sueca no extradirà el fundador de Wikileaks, Julian Assange, als Estats Units si hi ha la possibilitat de ser condemnat a pena de mort per haver revelat secrets d'Estat a través de la seva polèmica web.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Mai lliurarem una persona que es vegi amenaçada per la pena de mort", ha afirmat Cecilia Riddselius, vicedirectora d'assumptes penals i cooperació internacional al ministeri suec de Justícia en declaracions aquest dimarts al diari alemany 'Frankfurter Rundschau'.

Abans d'extradir Assange als Estats Units, Suècia garantiria que el presoner "en cap cas" serà executat, ha afirmat l'alta funcionària de Justícia del país escandinau.

Riddselius també ha remarcat que, fins ara, el govern nord-americà no ha fet cap pas per sol·licitar formalment a Suècia l'extradició d'Assange.

El fundador de Wikileaks és reclamat per la Justícia de Suècia per les denúncies de dues dones per presumptes agressions sexuals que ell ha negat reiteradament.

Assange, de 41 anys, continua refugiat a l'ambaixada equatoriana a Londres des del 19 de juny, quan va demanar protecció al president Rafael Correa. El govern de Quito li va concedir dijous passat asil polític davant la "decepció" de l'executiu britànic.

El 'hacker' australià va ser detingut a Londres el desembre del 2010 per ordre de la Fiscalia de Suècia. Tres tribunals britànics van decidir lliurar Assange a Suècia, l'últim dels quals el Suprem –màxima instància judicial– el 14 de juny.

stats