Egipte
Internacional 09/02/2011

La plaça Tahrir es lleva plena de tendes, quan la revolta contra Mubàrak comença el setzè dia

Milers de persones continuen acampant a la plaça Tahrir, insatisfetes per les promeses de Mubàrak de dur a terme una transició gradual. Exigeixen la fi immediata del règim i la convocatòria d'eleccions

Agències / Al-jazira
1 min
La plaça Tahrir, aquest matí. AFP

El CaireAmb la jornada d'avui els egipcis porten ja 16 dies al carrer exigint la fi del règim de Mubàrak. Segons Al-Jazira, la plaça Tahrir s'ha llevat aquest matí amb més gent que mai i ja té l'aspecte d'una "ciutat de tendes".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de la multitudinària manifestació d'ahir, que va deixar clar que el moviment opositor no en té prou amb la transició gradual que ofereix Mubàrak per deixar el poder el setembre, quan expira el seu mandat, les protestes continuen amb una força renovada.

La plaça ha rebut avui la visita de Tamer Hosni, una estrella del pop vinculada al règim, que ha hagut de ser escortada per l'exèrcit després que instés els manifestants a deixar la protesta davant les concessions de Mubàrak.

També hi ha notícies de desenes de milers de manifestants als carrers d'Alexandria, ahir al vespre. Per la seva banda, les tres centrals sindicals independents d'Egipte han convocat aquest matí una concentració davant la seu de la Federació de Sindicats Estatal, també acusada de donar suport a Mubàrak. En tot el país s'han anunciat avui importants vagues per reclamar millores salarials i en les condicions de treball.

stats