Taiwan proposa tallar la llum a les nits per augmentar la natalitat

L'illa té un dels índexs de fecunditat més baixos del món

És l'estranya equació que ha fet una diputada de Taiwan per fomentar la natalitat al país, una de les més baixes del món. Lin Ching-yi proposa fer talls de llum a partir de les 10 de la nit, amb l'esperança que sense televisió ni altres distraccions que requereixen de l'electricitat la gent s'enlliti aviat i pensi més en la procreació. Així es resoldria el "problema energètic" i el "baix nombre de nens", ha dit la diputada, ginecòloga de professió i una de les defensores més actives dels matrimonis del mateix sexe.

L'envelliment de la població taiwanesa ve d'antic i a més l'illa presenta un dels índexs de natalitat més baixos del món. El 2017 la taxa de fecunditat va ser d'1,13 fills, inferior, per exemple a l'1,32 de les espanyoles, l'1,57 de xineses i molt lluny del 2,40 de les índies. Segons el ministeri de l'Interior, el 2017 va acabar amb un 6% de naixements respecte a l'any anterior i aquesta situació s'atribueix, en part, al fet que les dones cada vegada retarden més l'edat de la seva primera maternitat. 

El govern municipal de Taipei també intenta, per la seva banda, posar remei a la caiguda de la natalitat i ha organitzat un programa de trobades de solters.