MÓN
Internacional 30/12/2012

Els talibans executen 21 policies pakistanesos que estaven segrestats

Entre els executats han trobat un policia que encara estava viu

Efe
1 min

IslamabadEls talibans van executar 21 policies pakistanesos que havien estat segrestats el passat dijous durant els atacs a tres llocs de control als afores de la ciutat de Peshawar, al nord del Pakistan, segons ha informat aquest diumenge una font oficial. Els cossos dels 21 membres de les forces de seguretat han estat trobats aquest dissabte a la nit (hora local) a la vora d'un rierol a prop de l'àrea on van ser segrestats, segons ha explicat un ajudant del governador regional, Akbar Khan, al diari local 'Express Tribune'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La mateixa font ha indicat que entre els executats van trobar un policia greument ferit. "És un miracle que un d'ells hagi sobreviscut, tots els cossos estaven cosits [a trets]", ha afirmat Khan. El moviment talibà pakistanès Tehreek-i-Taliban (TTP) ha assumit l'autoria de l'atac -en què havien mort dos policies- i la posterior execució dels ostatges, ha informat el canal local Geo.

Zona fora de control

Els atacs de dijous es van produir de matinada en els llocs de control als afores de Peshawar de Zaray, Zarka Kohi Hassankhel i Ghaki Sar, on es trobaven desplegats uns 100 policies. En els tres llocs de control hi va haver tirotejos entre els radicals islàmics i les forces de seguretat. La localitat de Peshawar té uns 3 milions d'habitants i és la capital de la província nord-occidental de Khyber-Pakhtunkhwa, que envolta les àrees tribals frontereres amb l'Afganistan.

Aquestes zones, que mai han estat sota complet domini estatal, serveixen de refugi a faccions talibanes, grups jihadistes i membres de la xarxa Al-Qaida, i figuren entre les més violentes del Pakistan.

stats