POLÍTICA CULTURAL
Internacional 15/04/2011

Tanca el Centre Català de la Universitat de Nova York

L'Institut Ramon Llull li ha retirat el finançament perquè ja té una seu pròpia a la ciutat dels gratacels

Acn
1 min

NOVA YORKEl Centre Català de la Universitat de Nova York, afiliat a l'Institut Ramon Llull, ha hagut de tancar, després que l'Institut decidís no renovar el conveni amb la universitat nord-americana. "Ha estat una decisió de l'Institut Ramon Llull que ens ha agafat molt de cop, encara ho estem paint", explica a l'ACN Maria Litvan, que juntament amb Mary Ann Newman, neboda del dramaturg Arthur Miller, va fundar el centre al setembre del 2006. El centre s'havia convertit en un "punt de referència per la cultura catalana a Nova York" i ha organitzat, en cinc anys, una cinquantena d'activitats que van comptar amb la participació de 200 artistes, escriptors, acadèmics i polítics catalans i nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mentre ha estat en marxa, el Centre Català de la UNY ha col·laborat amb entitats de la talla del museu MoMA, l'Acadèmia de Música de Brooklyn BAM, els Arxius de l'Antologia del Cinema i la Fundació WaterMill, el Museu d'Art Queens College i la Universitat de Princenton, entre d'altres, en l'organització dels seus actes.

"Ens agrada pensar que la tasca del Centre Català no estava limitada a programar esdeveniments", expliquen les fundadores del projecte. "Ens hem esforçat per crear un centre per la creativitat català i per oferir una plataforma per a la comunitat catalana de creadors, mostrant la feina d'artistes i acadèmics catalans, que viuen tant a Catalunya com a Nova York", afegeixen.

El Centre també ha servit com a plataforma a Nova York per institucions catalanes, com l'IEMed, la Univeristat Pompeu Fabra i el CIDOB, que han coorganitzat activitats amb el Centre Català de la UNY.

stats