Internacional 09/01/2012

Tanquen platges a Nova Zelanda per les deixalles del buc 'Rena'

Les autoritats també han alertat sobre una taca d'oli d'uns tres quilòmetres prop de la zona del naufragi d'aquest vaixell, que es va partir en dos la matinada de dissabte

Efe
2 min
Buc enfonsat davant les costes de Nova Zelanda / EFE

WellingtonLes autoritats neozelandeses han tancat aquest dilluns diverses platges properes al lloc on el vaixell de càrrega Rena, de bandera liberiana i encallat des de fa tres mesos a les costes de Nova Zelanda. "És fàcil que algú resulti greument ferit", ha afirmat el ministre de Transport, Gerry Brownlee.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els funcionaris han advertit que és probable que més deixalles i algun contenidor arribin a terra entre la platja de Waihi i la badia de Mercury, tot i que les tasques de neteja s'estan realitzant en alta mar.

Les autoritats també han alertat sobre una taca d'oli d'uns tres quilòmetres prop de la zona del naufragi i afirmen que desconeixen la quantitat que en queda encara al vaixell.

El vaixell de càrrega liberià es va partir en dos la matinada de dissabte a causa del fort onatge i després de romandre encallat prop de la costa de Nova Zelanda durant tres mesos.

La part de la popa del vaixell, de 47.000 tones, es va separar uns 30 metres de la proa, que continua sobre els esculls malgrat el constant impacte de les onades que han arribat a sis metres d'altura, ha assenyalat el centre marítim de Nova Zelanda.

El trencament d'aquest buc ha causat la caiguda a l'aigua d'uns 300 contenidors i troncs de fusta a uns 12 quilòmetres de la ciutat portuària de Tauranga, a la illa Nord.

Des que el Rena va encallar, els equips del servei d'emergències marítimes han extret dels seus dipòsits més de 1.000 tones de combustible de les 1.300 que hi guardava.

El vaixell va abocar després d'encallar unes 350 tones que van causar una marea negra que va arribar fins a les costes de Tauranga, on durant setmanes es van dur a terme tasques de neteja i rescat d'aus i altres animals.

stats