Internacional 30/01/2012

Temperatures sota zero causen 14 fuites a Fukushima

Tepco ha explicat també que hi hagut una fuga d'unes set tones d'aigua processada del reactor sis de la planta

Efe
2 min
Un grup de mares protesta contra l'energia nuclear davant del Ministeri d'Indústria nipó / EFE

TòquioTepco, empresa propietària de la nuclear de Fukushima, ha registrat 14 fuites d'aigua descontaminada a causa de la congelació de les canonades del sistema de reciclatge de la planta per les baixes temperatures, ha informat aquest dilluns la cadena NHK.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Tòquio Electric Power" (Tepco) va haver d'aturar ahir diumenge durant prop de dues hores el sistema de reciclatge del reactor número 4 de Fukushima després de detectar la fugida d'uns 40 litres d'aigua descontaminada.

Tepco ha explicat també que hi hagut una fuga d'unes set tones d'aigua processada del reactor 6 de la planta a causa de la congelació del líquid de les canonades del sistema de descontaminació de l'aigua radioactiva acumulada a la planta.

Segons l'operadora, les canonades s'haurien congelat després de registrar temperatures de fins a 8 graus sota zero al municipi de Namie, proper a la central, a la província de Fukushima.

Controls "permanents"

Tepco ha confirmat que des que va detectar les fuites d'aigua, que podria contenir nivells baixos de contaminació, treballa per fer controls permanents del sistema i per protegir les canonades de les gèlides temperatures amb materials aïllants o calefactors, si fos necessari.

L'empresa elèctrica manté instal·lat un doble sistema de descontaminació de l'aigua radioactiva que s'acumula en els soterranis de la planta, i l'aigua reciclada s'utilitza posteriorment per refredar els reactors.

El govern japonès i Tepco van declarar a mitjans de desembre que els tres reactors danyats es troben en estat de "parada freda", amb temperatures per sota dels 100 graus centígrads, encara que van advertir que portarà anys tancar definitivament la crisi.

Creix l'emissió radioactiva reconeguda

A més, la setmana passada, Tepco anunciar que el volum de substàncies radioactives emeses per la central nuclear de Fukushima ha crescut lleugerament aquest mes per l'augment en les tasques de desenrunament i les activitats per posar fi a la crisi.

D'aquesta manera, al gener, el volum de material radioactiu emès per la central ha estat d'uns 70 milions de becquerels per hora, davantdels 60 milions de becquerels per hora de desembre, xifres molt inferiors als 800 bilions de becquerels per hora registrats immediatament després de l'accident nuclear.

La crisi desencadenada a la planta nuclear de Fukushima pel devastador tsunami de l'11 de març ha dut a evacuar prop de 80.000 persones en un radi de 20 quilòmetres al voltant de la planta i ha causat greus danys a la ramaderia, la pesca i la indústria de la província.

stats