Publicitat
Publicitat

Tercer avió d'una companyia malàisia que desapareix o explota a l'aire el 2014

Al març un aparell de Malaysia Airlines (MH370) amb 239 persones va perdre el contacte abans d'arribar a Pequín i encara no se n'ha trobat cap rastre, mentre que al juliol un altre avió de la mateixa companyia amb 295 passatgers (MH17) va explotar a l'aire per culpa d'un míssil quan sobrevolava territori ucraïnès

Air Asia és una companyia de baix cost malàisia. Amb la desaparició de l'avió que feia la ruta entre l'illa de Java i Singapur, ja són tres els incidents importants patits per una companyia d'aquest país del Sud-est Asiàtic, després dels dos protagonitzats per Malaysia Airlines.

Un avió d'aquesta companyia aèria amb 239 persones a bord (MH370) que viatjava de Kuala Lumpur a Pequín va desaparèixer el 8 de març de 2014 i no se n'ha tornat a saber res més. Els investigadors creuen que el vol MH370 es va desviar del seu rumb i va acabar estavellant-se per falta de carburant en un remot lloc del sud de l'oceà Pacífic, però encara no s'ha trobat cap resta que confirmi o desmenteixi la hipòtesi.

Mesos més tard, el 18 de juliol, un altre avió de Malaysia Airlines (MH17) amb 295 passatgers, que feia la ruta entre Amsterdam i Kuala Lumpur, va explotar a l'aire quan sobrevolava Ucraïna –que estava en ple conflicte amb Rússia–, segurament per culpa d'un míssil que es desconeix qui va disparar.

Més continguts de