Publicitat
Publicitat

Terricabras es cola a les negociacions del Brexit

L'eurodiputat d'ERC participa com a observador a la primera reunió del grup del Parlament Europeu que seguirà les converses entre Brussel·les i Londres

El cap de les negociacions del Brexit per part de la Comissió Europea, Michel Barnier, es reuneix per primera vegada aquest dimecres a la tarda amb la conferència de presidents del Parlament Europeu –formada pels líders dels grups polítics parlamentaris i pel president de l'Eurocambra– per explicar com està preparant l'executiu comunitari l'inici de les negociacions amb Londres per la sortida del Regne Unit de la UE.

L'eurodiputat del grup dels Verds-Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras (ERC), també participarà a la reunió com a observador juntament amb l'eurodiputada del Sinn Féin Martina Anderson, del grup parlamentari de l'Esquerra Unitària. Terricabras formarà part d'aquest grup especial del Parlament Europeu que seguirà les negociacions i que es reunirà "sovint" amb Barnier. 

El Parlament Europeu no participa directament a les converses entre la UE i el govern britànic, però seguirà de prop les negociacions, sobretot perquè l'Eurocambra haurà de donar el seu vistiplau a l'acord entre el club europeu i Londres abans de fer-se efectiva la sortida. L'opinió de l'Eurocambra serà vinculant.

Rellevància per a Catalunya

Terricabras considera que la seva presència a les reunions per saber com avancen les negociacions –que no començaran formalment fins que Londres no comuniqui oficialment a la UE la seva voluntat de sortir del club– serà útil de cara al procés sobiranista. 

"El setembre del 2014 molts escocesos van votar 'no' a la independència per continuar a la Gran Bretanya i perquè no volien sortir de la UE. Ara, és la Gran Bretanya qui ha votat marxar de la UE, però els escocesos van optar majoritàriament quedar-s'hi. Per tant, serà interessant seguir l'evolució del cas escocès, que pot ser un bon precedent per a Catalunya", ha assegurat Terricabras.

Esquerra Republicana considera que "en el moment actual, la presència d’un eurodiputat català en aquest grup especial del Parlament Europeu adquireix una gran rellevància per al futur d’algunes nacions com Catalunya i Escòcia en la seva relació amb la Unió Europea", afirma el partit en un comunicat. Josep-Maria Terricabras és l'únic eurodiputat de l'Estat que participarà a les reunions. 

Més continguts de