Publicitat
Publicitat

Ucraïna

El jutge manté l'arrest a l'exprimera ministra d'Ucraïna, Iúlia Timoixenko, per desacatament

La defensa de Timoixenko al·lega que les lleis ucraïneses no inclouen el canvi de mesures cautelars per haver faltat a l'ordre durant l'audiència, i ha afirmat que, per tant, l'arrest no té base legal

El magistrat del jutjat de Petxora (Kíev) ha decidit avui mantenir la mesura cautelar d'arrest contra Iúlia Timoixenko, l'exprimera ministra ucraïnesa, jutjada per abús de poder i malversació de fons.

El jutge ha declinat la petició d'alliberar l'excap de govern d'Ucraïna cursada pel seu advocat, que assegura que les lleis ucraïneses no inclouen el canvi de mesures cautelars per haver faltat a l'ordre durant l'audiència, i ha afirmat que, per tant, l'arrest de l'exministra no té base legal.

La líder opositora va ingressar a la presó divendres, després de ser arrestada a la sala del jutjat per desacatament al Tribunal.

La mateixa Timoixenko va dir, en el seu moment, que no té intenció de demanar res al Tribunal. "No li demanaré res, i mai em posaré dempeus davant seu. Vostè fa la seva feina fosca i compleix un encàrrec", va dir l'exprimera ministra.

Més continguts de