Ucraïna
Internacional 08/08/2011

El jutge manté l'arrest a l'exprimera ministra d'Ucraïna, Iúlia Timoixenko, per desacatament

La defensa de Timoixenko al·lega que les lleis ucraïneses no inclouen el canvi de mesures cautelars per haver faltat a l'ordre durant l'audiència, i ha afirmat que, per tant, l'arrest no té base legal

Efe
1 min
Simpatitzants de l'exprimera ministra ucraïnesa / Efe

KíevEl magistrat del jutjat de Petxora (Kíev) ha decidit avui mantenir la mesura cautelar d'arrest contra Iúlia Timoixenko, l'exprimera ministra ucraïnesa, jutjada per abús de poder i malversació de fons.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jutge ha declinat la petició d'alliberar l'excap de govern d'Ucraïna cursada pel seu advocat, que assegura que les lleis ucraïneses no inclouen el canvi de mesures cautelars per haver faltat a l'ordre durant l'audiència, i ha afirmat que, per tant, l'arrest de l'exministra no té base legal.

La líder opositora va ingressar a la presó divendres, després de ser arrestada a la sala del jutjat per desacatament al Tribunal.

La mateixa Timoixenko va dir, en el seu moment, que no té intenció de demanar res al Tribunal. "No li demanaré res, i mai em posaré dempeus davant seu. Vostè fa la seva feina fosca i compleix un encàrrec", va dir l'exprimera ministra.

stats