La Torre Eiffel es blinda amb una pantalla antibales transparent

El monument, amb set milions de visitants cada any, incrementa la protecció per evitar atacs

Enfrontada a la necessitat de garantir la seguretat del públic sense perdre el seu atractiu, la Torre Eiffel posa en marxa un nou perímetre de protecció que busca evitar les aglomeracions i estar fora de perill de possibles atemptats. Els atacs jihadistes del novembre del 2015 van portar les autoritats locals a replantejar el dispositiu existent en els seus principals monuments, i aquest projecte, en mans de l'agència Dietmar Feichtinger Architectes, va ser una petició expressa de la Prefectura de Policia.

Un gran mur de vidre de tres metres d'alt cobreix la part frontal i posterior, mentre que als laterals, on hi ha els nous accessos dels visitants, s'han erigit unes altres tanques de 3,24 metres, amb un disseny inspirat en el de la torre i que no tapen la visibilitat del recinte, però el protegeixen d'intrusions.

Fins ara, tot aquell que volia gaudir de les vistes des de dalt del monument accedia a algun dels seus pilars d'entrada directament, cosa que en les esperes congregava una gran quantitat de gent a sota.

Punts d'accés

El nou disseny té dos punts d'accés en els laterals dels jardins, amb cinc portes d'entrada cadascun, totes en vidre, dotades d'arcs de seguretat i personal per controlar el contingut de les bosses. Dos altres punts de sortida, amb torns igualment transparents, ajudaran a gestionar els fluxos.

L'esplanada s'havia tancat el juny del 2016 per l'amenaça terrorista, i, tot i que des del març turistes i visitants ja es desplacen per part del nou circuit, les obres està previst que acabin totalment al setembre.

La Torre Eiffel registra anualment entre sis i set milions de visitants, i aquest rentat de cara era necessari en un moment que la capital es disposa a acollir grans esdeveniments com els Jocs Olímpics del 2024.

A banda de la protecció física, la torre compta amb vigilància de personal armat i d'un nou dispositiu de venda d'entrades que s'espera que a partir d'aquest mes de juliol la meitat dels bitllets ja es comprin per internet, fins a arribar al 80% en dos anys, cosa que contribuirà a reduir les cues i, per tant, possibles aglomeracions.

Més continguts de