Tranquil·litat en les primeres hores de treva a Síria

Rússia assegura haver cessat els bombardejos, complint el pacte amb els Estats Units

Les primeres hores de l' alto el foc decretat a Síria s'estan respectant segons l' acord signat entre Rússia i els Estats Units. Tan sols s'han informat d'intercanvis aïllats de trets i l'explosió d'un cotxe bomba que ha matat dues persones. Es tracta de la primera treva en els cinc anys que fa que dura la guerra, que ha provocat la mort de gairebé mig milió de persones i milions de desplaçats i refugiats, i que implica tant els grups rebels com l' exèrcit de Baixar al-Assad, però no els grups terroristes, com l' Estat Islàmic.

Rússia ha assegurat aquest dissabte que les seves forces aèries han cessat totalment els seus bombardejos a Síria des de la passada mitjanit, quan va entrar en vigor l'acord d'alto el foc. 

"Tenint en compte l'entrada en vigor d'una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU en suport de l'acord d'alto el foc entre Rússia i els EUA, i per evitar qualsevol possible error a l'hora de fer bombardejos, els caces bombarders russos, inclosos els de llarg abast, no estan efectuant sortides sobre el territori de Síria avui, 27 de febrer", ha afirmat el cap de la direcció principal de l'Estat Major, Serguei Rudskoi.

Per la seva banda, el general Serguei Kuralenko, cap de l'Estat Major rus per a la treva a la base de Jmeimim, ha indicat que el cessament total de les accions russes "no vol dir que els terroristes de l'Estat Islàmic o del Front Al-Nusra puguin respirar tranquil·lament" .