El ministeri de Transports italià immobilitza l''Open Arms' per diverses deficiències

El vaixell no podrà abandonar el port de Porto Empedocle fins que les solucioni

El ministeri de Transports italià ha ordenat aquest dijous la immobilització de l''Open Arms', que està amarrat al port sicilià de Porto Empedocle després d'haver rescatat 163 migrants i d'un pols legal amb l'executiu de Roma que l'ONG badalonina va acabar guanyant. Guardacostes italians han inspeccionat l'embarcació humanitària i han detectat anomalies en matèria de seguretat, medi ambient i en els procediments d'emergència. El vaixell no podrà sortir de port fins que aquestes deficiències siguin solucionades.

En un comunicat, l'ONG lamenta que "l'extrema duresa" a la qual han estat sotmesos els tripulants del vaixell les últimes setmanes ha fet que els simulacres no obtinguessin el nivell requerit, però recorda que l''Open Arms' té vigents i en regla tots els certificats requerits per la Marina mercant espanyola, així com renovats tots els certificats anuals des del mes de maig, quan, a més, subratlla la ONG, es van dur a terme tasques de millora i totes les comprovacions relacionades amb la seguretat al vaixell per a la seva navegació. Tanmateix, assegura que les anomalies detectades "seran esmenades el més aviat possible" al port d'Empedocle.

Immobilitzat per ordre de la fiscalia

L''Open Arms' ja estava immobilitzat per ordre de la fiscalia d'Agrigent, que està investigant el govern italià per la seva negativa a autoritzar el desembarcament dels nàufrags rescatats. Va ser el mateix fiscal qui va ordenar el desembarcament immediat dels 83 migrants que quedaven a bord atenent a la situació d'emergència que patia.

D'altra banda, el govern espanyol ha confirmat avui que només es farà càrrec de 15 dels migrants rescatats per l'ONG badalonina, que seran traslladats fins a Espanya en el vaixell de l'armada que va enviar dilluns.