Tres detinguts a Tunísia en relació amb l'atemptat de Berlín

Un d'ells seria el nebot del terrorista que va actuar a la capital alemanya

El ministeri de l'Interior de Tunísia ha anunciat aquest dissabte la detenció de tres persones en relació amb l'atemptat de Berlín.

Entre els detinguts, que  segons les autoritats formaven una cèl·lula terrorista, hi hauria el nebot d'Anis Amri, l'autor de la massacre a Alemanya, abatut ahir per la policia a Milà.

Tots tres tenen entre 18 i 28 anys, i han estat detinguts prop de Tunis i al poble del centre del país d'on era originari Amri, que va marxar del seu país el 2011 en una embarcació precària cap a l'illa italiana de Lampedusa.

Contacte a través de Telegram

El nebot d'Amri ha reconegut que estava en contacte amb el seu oncle a través de Telegram, i que va prestar jurament a l'Estat Islàmic (EI) en un vídeo després que l'oncle l'hagués captat i convençut de fer-ho.

El jove ha assegurat també que el seu oncle li havia enviat "una important quantitat de diners" perquè viatgés a Alemanya per integrar-se en una cèl·lula terrorista.

La família d'Amri no donava crèdit fa uns dies al fet que el seu fill pogués estar al darrere de l'atemptat que va fer 12 morts i una cinquantena de ferits.

Tunísia, un país que ha patit amb força el flagell terrorista, és un dels països que té més combatents estrangers a les files de l'Estat Islàmic, l'organització jihadista que s'ha fet forta a Síria i l'Iraq.