Quatre detinguts en connexió amb l'explosió que va deixar 13 ferits a Lió

Un dels detinguts és el presumpte autor de l'atac, que es considera una acció terrorista

La policia francesa ha detingut quatre persones en relació amb l'explosió d'un artefacte, divendres a Lió, que va deixar 13 ferits i que és considerat un acte terrorista. Un dels detinguts és un jove estudiant d'informàtica de 24 anys i d'origen algerià que és considerat l'autor de l'atac.

El noi, que no té antecedents, ha estat detingut quan sortia d'un autobús aquest dilluns a la matinada al districte 7 de Lió. Els altres detinguts són un menor d'edat, estudiant de secundària i també de nacionalitat algeriana, la seva mare i el seu pare, mentre que una germana va ser interrogada i posada en llibertat per la policia, segons 'Le Monde'.

El cas està sota investigació antiterrorista per les circumstàncies de l'atac, en plena llum del dia, i amb un explosiu d'una potència suficient per afectar un alt nombre de persones. Amb tot, l'atac encara no havia sigut reivindicat per cap grup i se'n desconeixen les motivacions.

La deflagració va deixar finalment tretze persones ferides, entre les quals una nena de 8 anys, perquè l'explosiu estava col·locat davant un forn de pa, en un carrer de vianants molt a prop de la cèntrica plaça de Bellcour, el cor de la capital del departament del Roine. El ministre de l'Interior francès, Christophe Castaner, es va felicitar per la detenció però no va en donar més detalls.

Dissabte, l'endemà de l'explosió, la policia va publicar a Twitter fotos del sospitós d'haver deixat l'explosiu a la porta del forn de pa. Hi apareixia un home amb bermudes de color clar, samarreta fosca, ulleres de sol i barret fosc, que portava una bicicleta. Eren imatges de baixa qualitat preses per les càmeres de seguretat de la zona, que el van gravar quan deixava el "paquet trampa".

La investigació va trobar mostres d'ADN a les restes de l'artefacte explosiu, en tres zones diferents, cosa que fa pensar que pertany a la persona que va confeccionar l'explosiu. El sospitós va ser detingut després d'haver-lo seguit, però es va evitar fer l'arrest a casa seva perquè se sospitava que hi podia guardar material explosiu altament sensible.

Més continguts de