La UE acorda prohibir els visats i congelar els béns als responsables de la violència a Ucraïna

Tres ministres europeus d'Afers Estrangers es reuneixen amb Ianukóvitx i amb l'oposició ucraïnesa. Washington exigeix la retirada de la policia del centre de Kíev

Els ministres d'Afers Exteriors de la Unió Europea han acordat imposar sancions als responsables de la violència a Ucraïna que contemplen la prohibició de visats i la congelació dels béns, segons ha confirmat la titular italiana, Emma Bonino.

Bonino ha assegurat que la postura ha estat consensuada amb els tres ministres europeus que es troben a Kíev negociant amb el president Víktor Ianukóvitx i amb representants de l'oposició ucraïnesa.


En ple rebrot de la violència a Kíev, que segons algunes fonts podria haver causat ja un centenar de morts, els ministres d'Afers Exteriors alemany, francès i polonès han viatjat a Ucraïna per reunir-se amb Ianukóvitx. Segons ha anunciat el titular francès, Laurent Fabius, l'entrevista amb el president s'ha allargat durant 5 hores i els ministres s'han reunit després amb els líders opositors.

Els seus homòlegs de la Unió Europea s'han trobat de manera extraordinària a Brussel·les, convocats per la cap de la diplomàcia, Catherine Ashton.

Washington exigeix la retirada de les forces de seguretat

Els Estats Units han exigit a Ianukóvitx que retiri immediatament les forces de seguretat del centre de Kíev i que "respecti el dret de la protesta pacífica".

El president nord-americà, Barack Obama, ha reclamat al president ucraïnès que garanteixi una transició cap a un govern d'unitat i que permeti la celebració d'unes eleccions lliures i obertes.

Rússia envia un mediador

El president rus, Vladímir Putin, ha enviat aquest dijous un representant per actuar de mediador entre les autoritats i l'oposició ucraïneses. Es tracta de Vladímir Lukin, defensor del poble i dels drets humans rus.

El mateix president Ianukóvitx va proposar al president rus que enviés algun representant per participar en el procés negociador.