Internacional 11/12/2011

Dos morts en un terratrèmol de 6,5 graus a Mèxic

El sisme ha sembrat el pànic a la capital. Els serveis d'emergències eleven a una dotzena els ferits

Efe
2 min
Un grup de persones observe els desperfectes que ha fet el terratrèmol / REUTERS

Mèxic p { margin-bottom: 0.21cm; } Un terratrèmol de 6,5 graus en l'escala de Richter ha causat aquesta nit passada a Mèxic dos morts i ha desencadenat escenes de gran nerviosisme a la capital, on hi ha hagut talls elèctrics i del subministrament de gas, però no víctimes. El sisme s'ha registrat a les 19.48 hora local (01.48 GMT de diumenge). El Servei Sismològic ha confirmat en el seu últim informe una magnitud de 6,5 graus en l'escala de Richter, després d'haver-lo situat inicialment en 6,8 graus. L'epicentre, a 59 quilòmetres de profunditat, se situa en una zona poc habitada de l'estat de Guerrero, a 166 quilòmetres al sud-oest de la capital, segons les dades del Servei Sismològic, encara preliminars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Autoritats del sud estat de Guerrero han confirmat avui la mort de dues persones i no tres, com s'havia informat en un principi. El portaveu de Protecció Civil de l'estat, Humberto Calvo, va dir ahir que, encara que al principi es van esmentar tres morts, només s'han lamentar dues víctimes mortals durant el sinistre.

Segons ha informat el portaveu del govern de Guerrero, Arturo Martínez Núñez a l'emissora Format 21, la tercera víctima de la qual es va parlar ahir va morir en un xoc automobilístic i no per efecte de la tremolor.

Les persones mortes van ser Julio César Andrade, de 25 anys, a causa d'un esfondrament a l'Autopista del Sol, que comunica Ciutat de Mèxic i Acapulco, i Diego Ríos Santana, de 18 anys, després de la caiguda del sostre de la taquería on treballava a la ciutat d'Iguala, també a Guerrero.

Cap a una dotzena de ferits

També s'han registrat una dotzena de ferits a Guerrero, segons un recompte provisional de víctimes. En un recorregut per l'àrea de l'epicentre, es veuen carreteres amb esquerdes i altres amb perill d'ensorrament. Al poblat de Mezcala, al municipi de Zumpango, es podien veure algunes cases molt afectades. A la capital no hi ha hagut víctimes ni danys materials d'importància, però sí talls en el servei elèctric i de gas en diversos punts de la ciutat. Mitjans de comunicació locals també han informat de la saturació a la xarxa de telefonia mòbil. En canvi, no hi ha hagut incidència als aeroports. De moment s'han registrat fins a quatre rèpliques de poca intensitat.

Mèxic es troba en una de les zones amb més activitat sísmica del món, en un punt on interactuen plaques tectòniques importants, com la del Pacífic, Cocos, Amèrica del Nord, Carib i Rivera.

stats