Publicitat
Publicitat

Tres periodistes sirians d'una cadena opositora moren en un atac amb un míssil

La cadena Orient News per a la qual treballaven responsabilitza el règim de Baixar Al-Assad de l'atac

Tres periodistes de  la cadena opositora siriana Orient News han estat assassinats mentre cobrien els enfrontaments al sud-oest del país. Segons informa l'emissora, un míssil va impactar el seu vehicle mentre viatjaven a Sheikh Miskeen a la província de Daraa. La cadena en responsabilitza les tropes del règim de Baixar al-Assad.

Els redactors Rami Asmi i Yousef El-Dous i càmera Salem Khalil viatjaven dilluns a la zona de Deir al-Zour per informar sobre els avenços rebels recents, després de setmanes de combats, quan el seu vehicle va rebre l'impacte del míssil guiat. El cotxe no estava marcat com un vehicle de premsa, però Orient News va dir que era identificable perquè portava una antena parabòlica gairebé 1,8 m de diàmetre.

Més de 70 periodistes, la majoria sirians, han estat assassinats mentre cobrien el conflicte a Síria en els últims tres anys.

El Consell per a la Protecció dels Periodistes (CPJ)  ha explicat que no pot verificar independentment si el cotxe però considera probables que les tropes lleials al règim sirià ataquessin els informadors per censurar la seva feina.

"Així que molts periodistes sirians han pagat el preu més alt per informar sobre aquest conflicte, però fins i tot per Síria, la pèrdua de tres periodistes en un atac és devastador", va dir Sherif Mansour, coordinador del CPJ per al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica."Els periodistes que cobreixen el conflicte són civils i fem una crida a les autoritats sirianes a respectar aquesta condició".

Si bé la major part de l'atenció interancional s'ha centrat en les batalles en els combat al nord de Síria, els rebels al sud de la capital Damasc han pres amb èxit bona part del territori en els últims tres mesos, a la província de Deraa, al llarg de la frontera amb Jordània i dels Alts del Golan.

Més continguts de