Tres dies de presó pels turistes que es van fotografiar despullats a Malàisia

Els turistes han estat condemnats per cometre actes obscens en una muntanya malàisia desobeint les recomanacions d'un guia local

Els quatre turistes acusats de despullar-se i fotografiar-se al cim més alt de Malàisia han estat condemnats aquest divendres per la justícia d'aquest país a tres dies de presó i a pagar una multa de 1.200€ cadascú.

Els acusats han arribat aquest divendres al tribunal de Kota Kinabatu. Emmanillats i vestint el color porpra que llueixen els presos malaisis, han escoltat el veredicte que els acusa de "perpetuar actes obscens en un lloc públic", acte castigat pel codi penal del país. Se'ls ha acusat també d'ignorar les advertències del guia.

Els advocats defensors dels joves, dos de nacionalitat canadenca, un holandès i la jove britànica, han declarat que els acusats estan disposats a oferir una disculpa en públic i que accepten la multa i la immediata deportació als seus països. Els quatre turistes s'han declarat culpables per evitar el judici i així possibles penes més dures.

La fiscalia ha demanat una pena "exemplar" per a dissuadir a altres persones de cometre el mateix crim, que ha qualificat com un acte que ha causat "un gran malestar entre els malaisis".

Molts residents locals consideren el mont Kinabatu un lloc sagrat, i atribueixen als actes dels turistes el terratrèmol de 6 graus a l'escala de Richter que va sacsejar la zona el passat 5 de juny que va deixar 18 morts, tots excursionistes i escaladors.