MÓN
Internacional 21/01/2011

Tres morts a les protestes contra el govern albanès

Milers de manifestants, socialdemòcrates la majoria, es dirigien cap a la seu del govern a Tirana quan han estat reprimits per la policia

Tirana
1 min
Protesta a Albània/ REUTERS

EFEAmb una elevada crispació política com a teló de fons, una violenta manifestació contra el govern albanès, que encapçala com a primer ministre el conservador Sali Berisha, ha acabat amb tres morts i desenes de ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Milers de manifestants, en la seva majoria seguidors de l'opositor Partit Socialdemòcrata arribats de tot el país, es dirigien cap a la seu del govern al centre de Tirana quan han estat reprimits per la policia amb gasos lacrimògens, canons d'aigua i armes de foc.

Tres civils han estat morts, mentre que almenys 22 manifestants i 17 policies han resultat ferits, segons ha confirmat Sami Koceku, cap d'urgència de l'hospital militar de Tirana. Tres dels ferits revesteixen a més gravetat.

Els manifestants, enfurismats per la gestió de Berisha i els nombrosos casos de corrupció al seu executiu, han exigit la dimissió del primer ministre i eleccions anticipades, amb crits de “Volem Albània sense Sali” i “Sali, lladre, on has ficat els nostres diners?”.

El president d'Albània, Bamir Topi, ha fet una crida a totes les forces polítiques “a calmar els manifestants i garantir el més abans possible el retorn a l'ordre públic”.

stats