Publicitat
Publicitat

Bèlgica

La Interpol emet una ordre de detenció contra Gaddafi, un dels seus fills i el cap d'intel·ligència del règim

La Interpol respon així a la demanda del Tribunal Penal Internacional que dijous sol·licitava una "circular vermella" per detenir el líder libi per presumptes crims contra la humanitat. També busquen el seu fill Saïf al-Islam i el cap de la intel·ligència del règim

La Interpol ha emès aquest divendres una ordre de detenció contra el líder libi Muammar al-Gaddafi, el seu fill Saïf Al-Islam i el seu cunyat i exdirector de la intel·ligència militar del règim, Abdul·lah al-Senusi.

L'anunci de l'emissió d'aquesta ordre de detenció arriba l'endemà que el fiscal del Tribunal Penal Internacional (TPI), Luis Moreno Ocampo, demanés a la Interpol que llencés una "circular vermella" per detenir el dictador i els seus homes de confiança per suposats crims contra la humanitat.

"Arrestar Gaddafi és qüestió de temps", va assenyalar Ocampo en un comunicat, en què s'explicava que la "circular vermella" té com a fi l'arrest provisional d'una persona que està sent buscada amb vistes a la seva extradició o el seu trasllat a un tribunal internacional.


Més continguts de