El Tribunal Suprem del Pakistan confirma l'absolució de la cristiana condemnada a mort per blasfèmia

Asia Bibi és lliure de sortir del país

El Tribunal Suprem del Pakistan ha confirmat l'absolució d'Asia Bibi, una dona cristiana que havia sigut condemnada a mort per blasfèmia. Ara podrà marxar del país. Bibi, que va passar vuit anys al corredor de la mort, ha estat amagada en un lloc secret perquè va rebre amenaces de mort dels sectors fonamentalistes quan un tribunal li va donar la raó i va suspendre la condemna. Ara el tribunal ha rebutjat l'apel·lació contra l'absolució, de manera que el cas queda judicialment tancat.

Quan va ser absolta, els defensors de Bibi van convidar la comunitat internacional a garantir la seva seguretat. El seu advocat i diverses organitzacions cristianes van fer una crida perquè ella i la seva família rebessin asil en un país occidental. Itàlia, França i Espanya s'haurien ofert a acollir-la.

Bibi, que té cinc fills, va ser acusada per veïns musulmans d'insultar el profeta Mohamed quan feia cua en un pou d'aigua. Va ser condemnada per blasfèmia el 2010 i condemnada a mort.

Després que el tribunal suprem va anul·lar el veredicte a l'octubre per manca de proves, els islamistes de línia dura van protagonitzar protestes violentes i van paralitzar diverses ciutats del país. En els dies següents a la sentència judicial, l'advocat de Bibi va fugir als Països Baixos al·legant que la seva vida estava en perill.

El primer ministre pakistanès, Imran Khan, va ser acusat de capitular davant les demandes dels extremistes després d'acordar que el màxim tribunal del país consideraria la seva petició en contra de la decisió inicial. Al novembre, la família de Bibi va afirmar que els extremistes els perseguien.